06 27 532 310
H-2131 Göd, Nemeskéri Kiss Miklós út 33.

Autószervíz

Klímaszerelés

Nincs olyan klímarendszer, ami tökéletesen zárt lenne, így a gázveszteség elkerülhetetlen. A klíma ellenőrzése, valamint újratöltése évente legalább egyszer javasolt. A klíma karbantartása nem csak az utazás kényelme miatt fontos, de az egészségre is hatással lehet, ha nincs megfelelően tisztítva, fertőtlenítve.

Olajcsere

A motorolaj fő feladata az egymással fémesen súrlódó alkatrészek elválasztása, így a súrlódás által bekövetkező kopás minimalizálása, és a súrlódási veszteség csökkentése. A hőelvezetés mellett fontos szerepet játszik az alkatrészek tisztán tartásában, és rendszeres cseréje nélkülözhetetlen a motor üzemképes állapotának megőrzésében.

Futóműbeállítás

A közlekedésbiztonságban meghatározó szerepet tölt be a futómű, így a menetkényelem mellett a gépjárművek menetbiztonságának is fő eleme. A futómű elemeihez soroljuk a gépjármű haladásával, irányváltoztatásával, rugózásával, lengéscsillapításával, és stabilizálásával kapcsolatos alkatrészeket, valamint a kerékmeghajtás szerkezetét is.

Teljes körű szervíz

Az Ön és autója igényei szerint kiválóan képzett szakembereink folyamatos, megbízható, hatékony szervizszolgáltatással állnak rendelkezésükre. Ezen belül vállaljuk motor, váltó, fék, futómű javításokat, eseti és időszakos átvizsgálásokat. A szervízeléshez szükséges műszereinket a gépjárművel fejlődésével együtt fejlesztjük, és szakembereinket ehhez mérten képezzük.

Autóklíma

használata, karbantartása, tisztítása, szerelése

Tisztítása

A hőségben a reflex tompulnak, ezért a klímaberendezés használata magas hőmérséklet esetén erősen ajánlott, még akkor is, ha ez a fogyasztás növekedésével, illetve a motor teljesítményének csökkenésével is jár. A klímaberendezések átlagosan évente a hűtőközegük ötödét elveszítik, így az éves karbantartása fontos.

A klímatisztítás lépései:

 • Vírustalanítás
 • Penész gombátlanítás
 • Allergiamentesítés
 • Antibakteriális kezelés
 • Poratka megsemmisítés
 • Pollenszűrő cseréje

Szerelése

A klíma rendszeres tisztítása és ellenőrzése növeli a rendszer élettartamát, valamint érdemes az autóklímát havonta legalább egyszer megjáratni, hidegebb időben akár a párátlanításhoz használni.

A klímaszerelés szolgáltatásaink:

 • Szivárgásellenőrzés
 • Klímatöltés
 • Nyomásellenőrzés
 • Tömítettség vizsgálata
 • Csövek ellenőrzése, javítása, cseréje
 • Kompresszorok javítása, felújítása

Motorolaj

olajcsere fontossága, periódus ideje

Motorolaj

A motorolaj szerves vegyületekből áll, amely az idő ás a terhelés hatására megváltozik. Az olaj a használat közben bekövetkező fizikai és kémiai állapotváltozások során, hosszabb-rövidebb idő alatt leépül, és nem képes megfelelő kenést biztosítani a fémes súrlódások ellen. A gyakorlatban az olajcsere periódus nemcsak a motorolaj minőségétől, hanem a kenési rendszer sajátosságaitól és a jármű üzemeltetési körülményeitől is függ.

A motorolajjal kapcsolatban a következőkre kell figyelni:

 • Olajszint - folyamatosan ellenőrizze, vagy ellenőriztesse olajszintjént
 • Minőség - a gépjármű szervízkönyvében megtalálható előírásoknak megfelelő, vagy azokat túlteljesítő kenőanyag választása
 • Szűrő - minden egyes olajcsere alkalmával cseréltesse ki az olajszűrőt is
 • Gyakoriság - a szervízkönyben leírt idő-, vagy megtett kilóméter intervallumok betartása

Olajszint ellenőrzése és utántöltés

A kenőanyagok állapota szemrevételezéssel nem megállapítható, ezért a periodikus csere időpontokat nem lehet ez alapján meghatározni. Amit azonban meg lehet állapítani, az a megfelelő olajszint. A belsőégésű motorok működési elvéből fakadóan az olajfogyasztás a legmodernebb autók esetében is természetes lehet, ezért kb. 1000km-ként ajánlott a nívó pálca segítségével, hideg állapotban ellenőrizni az olajszintet.

Az újabb autókban az olajcsere 20-30 ezer kilométereként van előírva, azonban a hosszú periódus alatt a természetes olajfogyasztás érezhetőbb, így előfordulhat, hogy a csereperiódus második felében szükséges lehet a motorolaj utántöltése. Az utántöltéshez elsősorban a motorban levő olajtípust válasszuk, azonban ha ez nem ismert, vagy nincs kéznél, akkor a motor igényeinek megfelelő specifikációjú, és viszkozitású olajt kell választani. Ügyfeleinknek mindig azt javasoljuk, hogy a motorba töltött olajból 1l-es kiszerelésben mindig tartsanak tartalékot az autóban.

telefon

06 27 532 310

email

Futómű

beállítások fontossága, hiba észlelése

Futómű

Az autó futóművét, felfüggesztéseit használat közben különböző behatások, deformálódások érik. Ezek hatására megváltozik a kerék összetartása, dőlése, után-futása, ezért elsődleges fontosságú a vezetés biztonsága szempontjából a futómű állítás. A rossz futóművel rendelkező autó vezetése fárasztó és nem biztonságos, mivel állandó kormánykorrigálást igényel menet közben. A rossz futómű beállítás a gömbfejeket, kerék csapágyakat, felfüggesztéseket, a lengéscsillapító szárát jobban terheli, és jelentősen rontja a gépkocsi egyenes futását, egyszersmind növeli az üzemeltetési költségeket.

A legtöbb mai korszerű autónak az első és hátsó futóműve is állítható – kivétel a merev hátsóhíddal ellátott gépkocsi. A hátsó futómű beállítása ugyanolyan fontos, mint az első tengelyen történő állítás, mert ennek hiányában gumikopás, elhúzás, kormány ferdeség léphet fel. Ezeket a munkákat csak egy speciális, négy mérőfejjel rendelkező műszerrel lehet optimálisan beállítani. A hátsó futómű bemérése a nem állítható merev hátsó hídnál is nagyon fontos, mivel csak így kapunk teljes képet a futómű geometriájáról. Ezért javasolt évente egyszer, vagy használattól függően 10–15 ezer kilométerenként a futómű állítás, illetve a futómű átvizsgálása alulról is, ahol láthatóvá válnak a rejtett hibák pl. olajfolyás, fékcső repedezés, kipufogó, féltengely gumiharangok állapota.

Hiba észlelése

Amennyiben az alábbi hibák bármelyikét tapasztalja, kérjük keresse fel munkatársainkat!

 • kopogó hang
 • kanyarodásnál visító gumik
 • gumik rendellenes kopása a széleken
 • kormányrázás
 • búgó, morgó hang a kerék felől
 • erősen félrehúzó autó
 • különösen nagy érzékenység a nyomvályúra
A szezonváltás miatti megnövekedett forgalom miatt kérjük előzetesen egyeztessen időpontot kollégáinkkal!
bezár